Ogłoszenie o konkursie na stanowisko: Pomoc kuchenna
OGŁOSZENIE
o konkursie na stanowisko: pomoc kuchenna
z dnia 12.04.2024r.
Opolskie Centrum Edukacji w Opolu
w wymiarze czasu pracy : pełny wymiar czasu pracy
liczba kandydatów do wyłonienia : 1osoba
praca w obiektach OCE w Opolu w równoważnym czasie pracy.
Pomoc kuchenna
w wymiarze czasu pracy: 1 etatu (pełny wymiar czasu pracy)
liczba kandydatów do wyłonienia: 1 osoba
Wymagania :
1. niezbędne :
a) wykształcenie: podstawowe lub zawodowe lub średnie
b) staż pracy/doświadczenie zawodowe: 2 lata/ mile widziane
c) pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,
d) brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane
z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
e) cieszenie się nieposzlakowaną opinią,
f) obywatelstwo polskie, z zastrzeżeniem art. 11 ust 2 i 3 ustawy o pracownikach samorządowych,
g) książeczka sanitarno-epidemologiczna.
2.dodatkowe :
a) umiejętność bezkonfliktowej i twórczej pracy w zespole,
b) zdolność kreatywnego i analitycznego myślenia,
c) inicjatywa w podejmowaniu decyzji.
Zakres wykonywanych zadań:
- Przygotowywanie wszelkiego rodzaju surowców niezbędnych do sporządzania posiłków.
- Sprawdzanie dat ważności produktów spożywczych pobieranych z magazynu
i wydawanych na stołówkę. - Przygotowywanie potraw z zachowaniem wymaganych gramatur oraz przepisów.
- Systematyczne, terminowe i prawidłowe sporządzanie oraz przechowywanie próbek żywnościowych dla celów sanitarno epidemiologicznych.
- Dbanie o porządek w kuchni, jadalni i pomieszczeniach magazynowych poprzez:
- codzienne mycie posadzek w kuchni, zmywalni naczyń i rozdzielni posiłków,
- każdorazowe zmywanie naczyń po posiłku, wyparzanie, osuszanie oraz segregację naczyń stołowych
- dbanie o czystość i estetykę jadalni, poprzez mycie podłóg, okien, drzwi, mycie parapetów, wymianę obrusów, itp.
- codzienne mycie wszystkich używanych garnków, kotłów, patelni oraz innych naczyń kuchennych,
- mycie oraz czyszczenie obieraczki do jarzyn i ziemniaków oraz separatora obierzyn po każdym jego użyciu
- Zobowiązana do estetycznego nakrywania stołu i wydawania porcji żywieniowych zgodnie z obowiązującymi normami i gramaturami.
- Prawidłowe korzystanie z urządzeń kuchennych, przede wszystkim z urządzeń mechanicznych wysokiego napięcia.
- Zgłaszanie bezpośredniemu przełożonemu o wszystkich awariach, przede wszystkim sprzętu jakie wystąpiły w kuchni, magazynach, jadalni.
- Racjonalne korzystanie ze środków czystości oraz środków dezynfekcji urządzeń, maszyn i naczyń z zachowanie szczególnej ostrożności przy kontakcie ze środkami szkodliwymi.
- Wykonywanie wszystkich prac związanych z obróbką żywności w odpowiedniej odzieży ochronnej.
- Systematyczne sprawdzanie prawidłowości działania urządzeń chłodniczych (szafy chłodnicze, zamrażalki)
- Wykonywanie innych czynności zaleconych przez przełożonego , a wynikających
z potrzeb prawidłowego funkcjonowania ośrodka. - Znajomość zasad obsługi instalacji sygnalizacji przeciw pożarowej znajdującej się
w Ośrodku. - Przestrzeganie zasad bhp, przeciwpożarowych oraz przepisów sanitarnych.
- Przestrzeganie ustawy o ochronie danych osobowych osób prawnie przebywających na terenie Ośrodka.
- Wykonywanie innych poleceń przełożonego.
Informacja o warunkach pracy na stanowisku:
- stanowisko pracy związane jest z pracą w kuchni głównie
na terenie Ośrodka Szkoleniowego w Niwkach; - budynek jest przystosowany do poruszania się na wózku inwalidzkim;
- praca pod presją czasu, wymaga odporności na stres i inicjatywy w działaniu.
Wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w m-cu marcu 2024 r. nie przekracza 6%
OCE przyjazne osobom niepełnosprawnym
Wymagane dokumenty :
1. życiorys (CV) z uwzględnieniem dokładnego przebiegu kariery zawodowej,
2. list motywacyjny,
3. Kwestionariusz osobowy kandydata ubiegającego się o zatrudnienie w OCE Opole, wyłącznie według określonego wzoru dostępnego do pobrania na stronie BIP www.oce.opolskie.pl
3. kserokopie dokumentów poświadczające: wykształcenie ( świadectwo ukończenia szkoły średniej, dyplom lub zaświadczenie o odbytych studiach), staż pracy
( świadectwa pracy, zaświadczenia),
4. inne kserokopie dokumentów o posiadanym doświadczeniu zawodowym (opinie, referencje), kwalifikacjach i umiejętnościach, jednoznacznie potwierdzające spełnienie wymagań niezbędnych i dodatkowych,
5. Oświadczenie kandydata wyłącznie wg wzoru dostępnego do pobrania na stronie BIP www.oce.opolskie.pl
Administratorem danych osobowych jest Opolskie Centrum Edukacji w Opolu, 45-315 Opole, ul. Głogowska 27.
Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać w zamkniętych kopertach
w sekretariacie OCE lub pocztą na adres :
Opolskie Centrum Edukacji w Opolu
DZIAŁ KADRY 45-315 Opole, ul. Głogowska 27
z dopiskiem : „Dotyczy ogłoszenia o konkursie na stanowisko: pomoc kuchenna“
tel.77/ 4047569, pokój 2.15
APLIKACJE NALEŻY ZŁOŻYĆ W NIEPRZEKRACZALNYM TERMINIE DO DNIA
26.04.2024r.
Dokumenty aplikacyjne można przysyłać pocztą jednak o terminie decydować będzie data doręczenia dokumentów do adresata. Aplikacje, które wpłyną po terminie lub w inny sposób, nie określony w ogłoszeniu, nie będą rozpatrywane.
Dyrektor OCE
mgr Ireneusz Podolak